27 November 2022 Current Affairs

0
104
27 November 2022 Current Affairs
27 November 2022 Current Affairs

Current Affairs

27 November 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 27 November 2022 

Ques 1. Who was sworn in as the new Prime Minister of Malaysia on 24 November 2022?
Ans. Anwar Ibrahim

Ques 2. Who has been named the new army chief of Pakistan?
Ans. Lt. Gen. Asim Munir

Ques 3. Which country has been declared a ‘state sponsoring terrorism’ by the European Union Parliament on November 23, 2022?
Ans. Russia

Ques 4. In how many villages of Rajasthan community buildings will be constructed under Dr. Ambedkar Utsav Dham’s scheme?
Ans. 568 villages

Ques 5. Who holds the world record for making 22,000 yards of paper boat in 35 minutes?
Ans. Historical Cuttack Balliatra

Ques 6. Who has given the National Clean School Awards 2021-22?
Ans. Subhash Sarkar

Ques 7. Sangai Festival is the cultural festival of which Indian kingdom?
Ans. Manipur

Ques 8. The bilateral military exercise Garuda Shakti was organized between India and which country in November 2022?
Ans. Indonesia

Ques 9. Which portal of Rajasthan was given the Scotch Gold Award for 2022 in the e-governance category?
Ans. Public welfare portal

Ques 10. Which campaign against has been started by the Central Government for one week from 26 November 2022 against gender violence?
Ans. New consciousness campaign

Ques 11. Who will host the Shanghai Cooperation Organization next year?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here