26 November 2022 Current Affairs

0
15
26 November 2022 Current Affairs
26 November 2022 Current Affairs

Current Affairs

26 November 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 26 November 2022 

Ques 1. Which state has introduced India’s first elephant mortality audit framework?
Ans. Tamil Nadu

Ques 2. As per GITR 2022, which nation has topped the Network Readiness Index?
Ans. America

Ques 3. Which Asian country introduced the suicide prevention policy?
Ans. India

Ques 4. Which state government will provide shelter to 270 tribals of the Chin-Kuki community who fled from Bangladesh?
Ans. Mizoram

Ques 5. Which railway station has got the 04 Star Eat Right Station certificate?
Ans. Bhopal Railway Station

Ques 6. Who topped the North East Olympic Games?
Answer: Manipur

Ques 7. Who has dedicated the renovated Tawang War Memorial to the nation?
Ans. Pema Khandu

Ques 8. Which country’s parliament designated Russia as a state object of terrorism?
Ans. European Parliament

Ques 9. Who has been appointed as the brand ambassador of UrbanGberu?
Ans. Suryakumar Yadav

Ques 10. Army Chief General Manoj Pandey has gone on a four-day visit to which nation?
Ans. France

Ques 11. When is World Television Day celebrated?
Ans. 21 November

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here