27 November 2021 Current Affairs

0
176
27 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

27 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 27 November 2021 

Ques 1.” Which edition of the Marine SheEO Conference has been announcing?
Ans. Second

Ques 2. The (UC) Union Cabinet has approved the continuation of the “National Apprenticeship Training Scheme” for how many years?
Ans. 5 year

Ques 3. Which day is celebrated all over India on 26th November?
Ans. national constitution day

Ques 4. Which country the Defense Acquisition Council of India has approved the mass production of AK-203 rifles?
Ans. Russia

Ques 5. Which country’s first female Prime Minister Magdalena Anderson had to resign just hours after taking office?
Ans. Sweden

Ques 6. Who has become the richest person in Asia, leaving behind Mukesh Ambani of Reliance Industries Limited?
Ans. Gautam Adani

Ques 7. The Government of India and which bank has signed a $300 million loan agreement to make better primary healthcare?
Ans. Asian Development Bank

Ques 8. (UNC) Union Minister of Coal, Mines, and Parliamentary work who has inaugurated the e-portal of Accreditation Scheme?
Ans. Prahlad Joshi

Ques 9. Who has launched a new scheme named “Bharat Gaurav Yojana”?
Ans. Indian Railways

Ques 10. What is the name of the 37th joint naval exercise between India and Indonesia?
Ans. carpet

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here