28 November 2021 Current Affairs

0
161
28 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

28 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 28 November 2021 

Ques 1. Which ministry has organized the 24th CISO Deep Dive Training Program under the Cyber ​​Safe India Initiative?
Ans. Ministry of Electronics and Information Technology

Ques 2. Fertilizer Minister and Union Minister of Chemicals who inaugurate the second Global Chemicals and Petrochemicals Manufacturing Hub?
Ans. Dr. Mansukh Mandaviya

Ques 3. Shri Nitin Gadkari has inaugurated highway projects of how many km lengths in Jammu and Kashmir?
Ans. 257 KM

Ques 4. Which state assembly has passed a bill for the online sale of movie tickets?
Ans. Andhra Pradesh Legislative Assembly

Ques 5. In which state the Reserve Bank of India has banned the Malkapur Urban Co-operative Bank?
Ans. Maharashtra

Ques 6. Which physicist’s co-authored relativity theory manuscript sold for $13 million?
Ans. Albert Einstein

Ques 7. For how many years has the central government extended the “Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana”?
Ans. 4 month

Ques 8. Which Test cricket team’s captain Tim Paine has announced to take an indefinite break from cricket?
Ans. Australia cricket team

Ques 9. How many awards did Tata Steel win at the 37th Invest International Conference?
Ans. Five

Ques 10. The Union Cabinet has approved the extension of Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana for how many months?
Ans. 4 month

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here