27 December 2022 Current Affairs

0
43
27 December 2022 Current Affairs
27 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

27 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 27 December 2022 

Ques 1. Pushpa Kamal Dahal Prachanda became the new Prime Minister of where in December 2022?
Ans. Nepal

Ques 2. When was the 6th Vyadagi Taluk Literature Conference organized?
Ans. 16 December

Ques 3. YouTube contributed Rs 10,000 crore to the GDP of which country?
Ans. India

Ques 4. The Central Government has announced that three cases of Omicron subvariant BF.7 have been found in India till 22 December 2022. What kind of sub-lineage is BF.7 Omicron?
Ans. BA.5

Ques 5. Which Indian student has solved the 2500-year-old Panini code which is an incomprehensible code (puzzle) of Sanskrit?
Ans. Rishi Rajpopat (Ph.D. student)

Ques 6. According to recent reports, when will Chandrayaan 3 be launched?
Ans. 3 June 2023

Ques 7. Who was given the Sahitya Akademi Award for the year 2022 for Kala Pani?
Ans. M Rajendran

Ques 8. Austin University signed an agreement with which state to build the Smart City of College.
Ans. Uttar Pradesh

Ques 9. When is National Farmers Day celebrated every year?
Ans. 23 December

Ques 10. Who will host the Football Club World Cup next year?
Ans. Morocco

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here