26 December 2022 Current Affairs

0
39
26 December 2022 Current Affairs
26 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

26 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 26 December 2022 

Ques 1. Indian Railways has recently opened the country’s longest “escape tunnel” in which city?
Ans. Kashmir

Ques 2. Which day is celebrated as World Rhinoceros Day?
Ans. 22 September 2022

Ques 3. What type of cancer is caused by Human Papilloma Virus (HPV)?
Ans. cervical cancer

Ques 4. India along with which country’s army conducted the first air combat exercise Veer Guardian?
Ans. Japan

Ques 5. HR Keshav Murthy, who popularized Gamaka, the culture of which state, passed away recently.
Ans. Karnataka

Ques 6. Who has received the National Energy Leader Award?
Ans. RINL

Ques 7. National Farmers Day is celebrated on the birth anniversary of which leader?
Ans. Chaudhary Charan Singh

Ques 8. Sitwini Rabuka was appointed as the country’s new President in December 2022.
Ans. Fiji

Ques 9. Which country will host the FIFA World Cup to be held from 1-11 February 2023 next year?
Ans. Morocco

Ques 10. Adani Ports has got a project worth how many crores in West Bengal?
Ans. 25000 crores

Ques 11. Which organization got approval from SEBI to set up Social Stock Exchange (SSE)?
Ans. National Stock Exchange

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here