26 May 2022 Current Affairs

1
180
26 May 2022 Current Affairs
26 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

26 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 26 May 2022 

Ques 1. Who has received the highest ‘British Honorary Award’?
Ans. Ajay Piramal

Ques 2. Which organization has honored one million ASHA workers from India for their outstanding contribution to advancing global health?
Ans. WHO

Ques 3. The Supreme Court Collegium has approved the appointment of how many additional judges of the Allahabad High Court as permanent judges?
Ans. 10

Read Also: Current Affairs

Ques 4. Who has recently approved the surplus transfer of Rs 30,307 crore to the central government for the financial year 2021-22?
Ans. reserve bank of India

Ques 5. In which country is the Chittagong port located in the news?
Ans. Bangladesh

Ques 6. Scientists of which institute have made nanobots?
Ans. IISc Bangalore

Ques 7. Which has become the first state to launch drones in the healthcare sector?
Ans. Uttarakhand

Ques 8. With which country did India sign the ‘Investment Promotion Agreement (IIA)’?
Ans. USA

Ques 9. Which Nation has become the top remittance recipient in 2021?
Ans. India

Ques 10. Which country has become the first Gulf country to register a case of monkeypox?
Ans. UAE

Ques 11. Who has broken the national record of 100m hurdles in the UK?
Ans. Jyoti Yaraji

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here