27 May 2022 Current Affairs

0
115
27 May 2022 Current Affairs
27 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

27 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 27 May 2022 

Ques 1. Which Kingdom government has notified Nanjarayan Lake as the 17th Bird Sanctuary?
Ans. Tamil Nadu

Ques 2. Who among the following has been elected as the head of the World Health Organization (WHO)?
Ans. Tedros Adhanom Ghebreyesus

Read Also: Current Affairs

Ques 3. Who has won the ‘William E Colby Prize’?
Ans. Wells Morgan

Ques 4. India and which Nation signed MoU for cooperation in the fertilizer sector?
Ans. Jordan

Ques 5. Who hosted the BRICS Foreign Ministers meeting?
Ans. China

Ques 6. The government has accepted the request of Olympic-winning javelin thrower Neeraj Chopra to be sent to the Cuortane Olympic Training Center in which country?
Ans. Finland

Ques 7. What is the theme of ‘Swachh Survekshan – SS-2023’?
Ans. money from waste

Ques 8. In which Indian city the Madame Tussauds museum will start?
Ans. Noida

Ques 9. Who has become the first woman officer to join the Army Aviation Corps as a Combat Aviator?
Ans. Captain Abhilasha Barak

Ques 10. How many digits are there in Ayushman Bharat Health Account (ABHA) number?
Ans. 14

Ques 11. Which Kingdom government has canceled the project connecting the Narmada river across Tapi?
Ans. Gujarat

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here