26 January 2023 Current Affairs

0
41
26 January 2023 Current Affairs
26 January 2023 Current Affairs

Current Affairs

26 January 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 26 January 2023 

Ques 1. Who became the first black lesbian woman to become a US city council member?
Ans. Janani Ramachandran

Ques 2. On which day a 120-member marching contingent of Egypt will take part in the parade ceremony?
Ans. 26 January 2023 on Republic Day

Ques 3. Which payment bank has got approval to operate as Bharat Bill Payment Operating Unit?
Ans. Paytm Payment Bank

Ques 4. In which state has India’s first 3X platform wind turbine generator installed?
Ans. Karnataka

Ques 5. Where has the Indian Navy conducted the ‘AMEX 2023’ mega exercise?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 6. Who became the first black lesbian woman to become a US city council member?
Ans. Janani Ramachandran

Ques 7. Who was awarded the Pandit Hariprasad Chaurasia Life Time Achievement Award?
Ans. Prabha Atre

Ques 8. Who has become the youngest batsman to score a double century in Day International cricket?
Ans. Shubman Gill

Ques 9. How many Andaman and Nicobar Islands islands were named after Param Vir Chakra winners?
Ans. 21.

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here