26 December 2023 Current Affairs

0
17
26 December 2023 Current Affairs
26 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

26 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 26 December 2023 

Ques 1. Who has been appointed as the new Hyderabad Police Commissioner in place of Sandeep Shandilya in December 2023?
Ans. Kothakota Srinivas Reddy

Ques 2. Who has launched the Vikas Bharat@2047: Voice of Youth initiative?
Ans. Narendra Modi

Ques 3. Where was the 71st Army Inter Service Golf Championship held? ,
Ans. Jaipur

Ques 4. Among the seven groups participating in the second phase of Kasi Tamil Sangamam, which group of students has been addressed by any special name?
Ans. Ganga

Ques 5. Which healthcare facility in India was ranked as ‘No. 1 Emerging Hospital’ by The Week-Hansa Research 2023?
Ans. Aster Medcity

Ques 6. In which district of Uttar Pradesh has it been proposed to establish the first ‘Center of Excellence’ for sugar?
Ans. Kanpur

Ques 7. Who was awarded the Kamla Devi Chattopadhyay NIF Book Prize 2023 award?
Ans. Akshay Mukul

Ques 8. Which AI has translated Prime Minister Modi’s speech into Indian languages in real time?
Ans. speaking AI

Ques 9. In which year was World Toilet Day celebrated for the first time?
Ans. Year 2013

Ques 10. Who has unveiled two new nuclear powered submarines?
Ans. Russia

Ques 11. Which Kingdom government has approved opening of 57 cyber crime police stations?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here