23 December 2023 Current Affairs

0
25
23 December 2023 Current Affairs
23 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

23 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 23 December 2023 

Ques 1. Which country has hosted the global partnership on ‘Artificial Intelligence’ (AI)?
Ans. India

Ques 2. Who inaugurated the International Geeta Mahotsav 2023 in Kurukshetra, Haryana?
Ans. Bandaru Dattatreya

Ques 3. With whom has NSDC signed MoU to protect the rights of skilled labourers?
Ans. Saudi Arab

Ques 4. The cabinet of which state has approved the proposal to build the state’s first Advanced Pediatric Centre?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 5. Which Indian tennis player has won the title of ‘Kalaburagi Open’?
Ans. Ramkumar Ramanathan

Ques 6. Has the 8th edition of ‘Jal Mahotsav 2023’ started?
Ans. Khandwa

Ques 7. NTPC Kanti received the FICCI Water Award 2023 in which category?
Ans. Industrial Water Use Efficiency

Ques 8. Where has the Indian Armed Forces been honored with the ‘Golden Owl’ award?
Ans. Sri Lanka

Ques 9. Vice President Jagdeep Dhankhar has recently inaugurated Atal Swasthya Mela in which city of Uttar Pradesh?
Ans. Lucknow

Ques 10. Which state’s team has participated in the World Economic Forum in Davos?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 11. Which state has stood first in ‘Agriculture Marketing Reforms’?
Ans. Andhra Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here