25 December 2022 Current Affairs

0
51
25 December 2022 Current Affairs
25 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

25 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 25 December 2022 

Ques 1. Which union ministry has launched Government e-Marketplace Services (GeM) through Common Service Centers (CSC) and India Post?
Ans. ministry of commerce and industry

Ques 2. Which country has dropped out of the ‘United Nations Commission for Women’?
Ans. Iran

Ques 3. Which country will host special talks on three of the four pillars of the Indo-Pacific Economic Framework in February 2023?
Ans. India

Ques 4. Which therapy of Gilead Sciences Inc has been approved by the US for the treatment of HIV infection?
Ans. Sunlenka therapy

Ques 5. Where will the next Olympic Games be held?
Ans. Paris

Ques 6. Which union ministry organizes AI Pe Charcha (AI Dialogue) events?
Ans. Ministry of Electronics and IT

Ques 7. Where is the ‘India Water Impact Summit 2022’ inaugurated?
Ans. New Delhi

Ques 8. Which country won the 3rd T-20 World Cup for the Blind played at the M. Chinnaswamy Stadium in Bengaluru, Karnataka?
Ans. India

Ques 9. Who has been named as the captain of the Indian team for the FIH Men’s Hockey World Cup 2023?
Ans. Defender Harmanpreet Singh

Ques 10. Which state/UT has given industry status to its tourism sector?
Ans. Assam

Ques 11. What is its rank of India in the publication of scientific papers, as per the Science and Engineering Indicators 2022 report of the National Institute of Science?
Ans. 3rd rank

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here