26 August 2023 Current Affairs

0
63
26 August 2023 Current Affairs
26 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

26 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 26 August 2023 

Ques 1. Where has India’s first 3D printed post office been inaugurated?
Ans. Bangalore

Ques 2. Which state government has released additional textbooks to include the portions removed by NCERT?
Ans. Kerala

Ques 3. Where has the first ‘AI School’ of Kerala been launched?
Ans. Thiruvananthapuram

Ques 4. Union Sports Minister Anurag Thakur has announced to set up how many ‘Khelo India Kendras’ in Rajasthan and to open ‘National Sports Center of Excellence’?
Ans. 51

Ques 5. ‘Indira Gandhi Smartphone Yojana’ is associated with which state?
Ans. Rajasthan

Ques 6. Indian Coast Guard has signed MoU with Coast Guard of which country?
Ans. Philippines

Ques 7. Who has been appointed as the CMD of Power Finance Corporation?
Ans. Parminder Chopra

Ques 8. In 2023, C.R. Rao received which prestigious award, which is often referred to as the “equivalent to the statistics Nobel Prize”?
Ans. International Prize in Statistics-2023

Ques 9. Which state government has unveiled additional books to supplement the portions removed by NCERT?
Ans. Kerala

Ques 10. When has the second Integration Camp of North Western Railway Bharat Scouts and Guides been organised?
Ans. August 22, 2023

Ques 11. When was ‘Partition Vibhishika Memorial Day’ celebrated?
Ans. 14 august

Ques 12. Where has India launched ‘Hydrogen Fuel Cell Bus Service’ for the first time?
Ans. Leh

Ques 13. Which app has been launched by the government to provide real-time flood information?
Ans. flood watch

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 24 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here