• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

22 August 2023 Current Affairs22 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

22 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 22 August 2023 

Ques 1. Which Indian cricketer has topped the ‘ICC Men’s T20 Players Ranking 2023’?
Ans. Suryakumar Yadav

Ques 2. Where will the Youth 20 Summit be held?
Ans. Varanasi

Ques 3. When was ‘World Humanitarian Day’ celebrated?
Ans. July 19

Ques 4. Which state government will make ‘check dam’ for ground water conservation?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 5. Which district of Tamil Nadu got GI tag for Matty Banana?
Ans. Kanniyakumari

Ques 6. Where has the G20 Film Festival started?
Ans. New Delhi

Ques 7. Which state government will organize ‘Startup Fest 2023’?
Ans. Assam

Ques 8. To whom did the Chief Minister of Maharashtra present the government’s first ‘Udyog Ratna’ award?
Ans. Ratan Tata

Ques 9. Which state government has made IVF treatment free in its government hospitals?
Ans. Goa

Ques 10. Who has been inaugurated by President Draupadi Murmu in the latest induction into the Indian Army fleet?
Ans. INS Vindhyagiri

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 20 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *