25 April 2023 Current Affairs

0
145
25 April 2023 Current Affairs
25 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

25 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 25 April 2023 

Ques 1. Where did the EU-India Aviation Summit begin?
Ans. New Delhi

Ques 2. What is the name given to the collection of marine debris collected in the North Pacific Ocean?
Ans. Great Pacific Garbage Patch

Ques 3. The Merti community of which state has celebrated Cheiraoba Lunar New Year?
Ans. Manipur

Ques 4. Who has been appointed as the Deputy Prime Minister of UK by Rishi Sunak?
Ans. Oliver Dowden

Ques 5. Which state government has launched “Van Panchayat One Playground Project” to revive sports culture?
Ans. Kerala State

Ques 6. Bhubaneswar will host which cup in June 2023?
Ans. Intercontinental Cup

Ques 7. Where will the Asian Infrastructure Investment Bank open its first overseas office?
Ans. Abu Dhabi

Ques 8. Which bank has signed MoU with ‘Export Import Bank of Korea’?
Ans. HDFC Bank

Ques 9. What is the rank of India in World Bank’s Logistics Performance Index 2023?
Ans. 38th

Ques 10. Which state has become the first to have a “DNA database” of unidentified dead bodies?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 11. Which group won the prestigious ‘Tanker Operator Award’?
Ans. Synergy

Ques 12. Who became the first black Chief Justice in New York?
Ans. Ravan Wilson

Ques 13. US and which country have started joint military exercise?
Ans. Philippines

Ques 14. The birth anniversary of William Shakespeare is celebrated on 23 April. What is his famous work?
Ans. Hamlet, Macbeth, Romeo and Juliet

Ques 15. Where has India proposed to develop the G-20 park?
Ans. New Delhi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here