24 April 2023 Current Affairs

0
186
24 April 2023 Current Affairs
24 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

24 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 24 April 2023 

Ques 1. Which state government has announced reservation for disabled employees in promotion?
Ans. Maharashtra

Ques 2. India proposed a ‘G20’ park in New Delhi which would have sculptures made of what?
Ans. waste materials

Ques 3. The Special Secretary, Ministry of Defense of India, Smt. Nivedita Shukla Verma, was invited by the Government of Thailand to Bangkok for the 8th meeting of the India-Thailand Defense Dialogue on 20-21 April. Where is the capital of Thailand?
Ans. Bangkok

Ques 4. Which state is conducting the second phase of caste-based census?
Ans. Bihar

Ques 5. Which of the North Eastern states of India have signed MoU to settle the border dispute?
Ans. By the state of Assam and Arunachal Pradesh

Ques 6. By the financial year 2024-25, NHAI has set a target of spreading how many kilometers of optical fiber cable across the country?
Ans. 10000 kilometer

Ques 7. Where will Maharashtra’s biggest international school be built?
Ans. Pune (Maharashtra)

Ques 8. Who was re-elected as the President of Cuba?
Ans. Miguel Diaz-Canel

Ques 9. Which Indian cricketer has been appointed as the brand ambassador by JioCinema?
Ans. Rohit Sharma

Ques 10. Sabkat Malik has become the first woman from Kashmir to be selected to represent India in the world championship of which international federation?
Ans. jujutsu

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here