26 April 2023 Current Affairs

0
137
26 April 2023 Current Affairs
26 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

26 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 26 April 2023 

Ques 1. Who has written the book ‘The Great Bank Robbery: NPS Scam and the Future of Regulation’?
Ans. V Pattabhi Ram

Ques 2. Which famous writer passed away recently?
Ans. Tariq Fateh

Ques 3. How many gold medals did India win in the Archery World Cup?
Ans. 2 Gold Medal

Ques 4. What is the rank of India in the Logistics Performance Index of the World Bank?
Ans. 38th place

Ques 5. How many new Conservation Reserves have been declared by Rajasthan Forest Department on World Earth Day?
Ans. 3

Ques 6. Where will the first Dwadash Jyotirlinga temple in the shape of the country’s map be built in Rajasthan?
Ans. Jhunjhunu

Ques 7. Miguel Diaz-Canel, who was in limelight, is the President of which country?
Ans. Cuba

Ques 8. In which state the 132nd Khongjom Day was celebrated on 23 April 2023?
Ans. Manipur

Ques 9. Which country’s Prime Minister has called for the dissolution of the Parliament?
Ans. Greece

Ques 10. Who has inaugurated the ‘Raj Matsya Yojana Portal’?
Ans. Lalchand Kataria

Ques 11. Which district has topped the district-wise crime record ranking by the police department?
Ans. Bhilwara

Ques 12. Which country has launched ‘1 Billion Meals Endowment’ campaign?
Ans. United Arab Emirates

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here