24 September 2023 Current Affairs

0
126

Current Affairs

24 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 24 September 2023 

Ques 1. Where has President Draupadi Murmu ji inaugurated the ‘International Trend Show’?
Ans. Greater Noida

Ques 2. When is ‘World Bamboo Day’ celebrated?
Ans. 18 September

Ques 3. Which country has announced to reduce the number of diplomats in its diplomatic missions in India?
Ans. Canada

Ques 4. Who has been re-appointed MD & CEO of Axis Bank?
Ans. Amitabh Chaudhary

Ques 5. Where was the 14th edition of the Global Skills Summit held?
Ans. New Delhi

Ques 6. The annual naval maritime bilateral exercise ‘SIMBEX’ has started between India and which country?
Ans. Singapore

Ques 7. Which state government will implement ‘NaMo 11 Point Programme’?
Ans. Maharashtra

Ques 8. Which state has become the fourth state in the country to have e-cabinet?
Ans. Tripura

Ques 9. Who represented India in the G-7 ministerial level meeting?
Ans. Ravi Shankar Prasad

Ques 10. Vanadium has been discovered by the Geological Survey of India from samples collected from the Gulf of Khambhat in which district of Gujarat?
Ans. Bhavnagar

Ques 11. Where was the fourth G20 Infrastructure Working Group meeting held under India’s G20 Chairmanship?
Ans. Khajuraho

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 19 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here