24 September 2022 Current Affairs

0
39
24 September 2022 Current Affairs
24 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

24 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams. CA

Current Affairs 24 September 2022 

Ques 1. Who is representing the Global Clean Energy Forum from India’s side?
Ans. Jitendra Singh

Ques 2. Which country won the SAIF Women’s Football Championship by defeating Nepal 3-1?
Ans. Bangladesh

Ques 3. Sibi George has been appointed as the Ambassador of India to which nation?
Ans. Japan

Ques 4. India has signed an MoU with which country to enhance cooperation among defense industries.
Ans. Egypt

Ques 5. Where was the first Raja Chilli Festival celebrated?
Ans. Nagaland

Ques 6. Which bank has been removed from the PCA framework by RBI (Reserve Bank of India)?
Ans. Central Bank of India

Ques 7. Who launched the ‘SCALE’/SCALE (Skill Certification Assessment for Leather Employees) app at the Central Leather Research Institute, Chennai?
Ans. Dharmendra Pradhan

Ques 8. The JIMEX 2022 military exercise between India and which country’s navy has started?
Ans. Japan

Ques 9. Raju Srivastava has passed away, who was he?
Ans. Comedian

Ques 10. Which state will get (5th generation) telecom service in India’s first phase of launch?
Ans. Odisha

Ques 11. Who has written the new book ‘Will Power’?
Ans. Sjoerd Marin

Ques 12. Who was appointed the Goodwill Ambassador of the United Nations Children’s Fund (UNICEF)?
Ans. Vanessa Nakate

Ques 13. Who has been appointed as its brand ambassador by UAE’s leading healthcare company Burjeel Holdings?
Ans. Shahrukh khan

Ques 14. Which country has been issued a rescue and evacuation warning due to Typhoon ‘Nanamadol’?
Ans. Japan

Ques 15. Where will India’s first forestry university be established?
Ans. state in Eastern India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here