24 June 2022 Current Affairs

1
141
24 June 2022 Current Affairs
24 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

24 June 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 24 June 2022 

Ques 1. Shinde Sambhaji Shivaji, Ujjwal Bhuyan, and Amjad Ahtesham Syed, who were in news, are associated with which profession?
Ans. judge

Ques 2. Jharkhand Governor Ramesh Bais has given assent to the proposal to appoint whom as the Vice-Chancellor of Ranchi University?
Ans. Ajit Kumar Sinha

Ques 3. Who has inaugurated the ‘Revolution Gatha’?
Ans. Narendra Modi

Ques 4. ‘Operation Sankalp’, which was in the news, is related to which armed force?
Ans. Indian Navy

Read Also: Current AFfairs

Ques 5. Which player won India’s first international medal in the 1km time trial event by winning a bronze medal in the Asian Track Cycling Championship?
Ans. Ronaldo Singh

Ques 6. The Chief Minister of which state has launched a pilot project ‘Sujal’ for water conservation?
Ans. Haryana

Ques 7. In which country will the ‘Racquetlon Tournament’ starting from 23rd to 29th August 2022 be held?
Ans. Australia

Ques 8. Where has the ‘Unmesh’ International Literature Festival started?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 9. Which Nation’s Khuvsgul Lake has been included in UNESCO’s World Network of Biosphere Reserves?
Ans. Malaysia

Ques 10. India’s first girl panchayat has been formed in five villages in which state?
Ans. Gujarat

Ques 11. Under which Article of the Indian Constitution the Inter-State Council was established?
Ans. Article 263

Ques 12. Who has inaugurated the first-ever SAI Squash Court at Major Dhyan Chand Stadium?
Ans. Anurag Thakur

Ques 13. Who has won the Under-17 Asian Championship?
Ans. Wrestling team of India

Ques 14. Which wildlife sanctuary is the location of India’s first dark sky reserve?
Ans. Changthang Wildlife Sanctuary

Ques 15. Which has become the largest state in the outstanding portfolio of microfinance loans?
Ans. Tamil Nadu

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here