• Sun. Apr 21st, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

24 February 2024 Current Affairs24 February 2024 Current Affairs

24 February 2024 Current Affairs

24 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 24 February 2024

Ques 1. Who is hosting the 71st Miss World pageant?
Ans. India

Ques 2. Where has the 14th Global Migration Summit been organized?
Ans. New Delhi

Ques 3. Who has launched the ‘Doctor on Wheels’ ambulance initiative in Udhampur, Jammu?
Ans. Dr Jitendra Singh

Ques 4. In which district of Uttar Pradesh was ‘Ground Breaking Ceremony 4.0’ inaugurated by Prime Minister Narendra Modi?
Ans. Lucknow

Ques 5. Who has been awarded the Vishisht Seva Medal for developing ‘Multipurpose Octocopter’?
Ans. Varinder Singh

Ques 6. What is the total amount allocated for continuation of the Umbrella Scheme on ‘Women Safety’ from 2021-22 to 2025-26?
Ans. Rs 1179.72 crore

Ques 7. Nayab Bukley has become the new President of which country?
Ans. El Salvador

Ques 8. In which city of Uttar Pradesh has the state’s first sheep-goat rearing training center been opened?
Ans. Etawah

Ques 9. Who has won the ‘Underwater Photographer of the Year’ award?
Ans. Alex Dawson

Ques 10. What is the name of the ChatGPT-style service launched by BharatGPT Group?
Ans. Hanuman

Ques 11. Where was Neem Summit and Global Neem Trade Fair held?
Ans. New Delhi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *