• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

14 February 2024 Current Affairs14 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

14 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 14 February 2024

Ques 1. In which state has Prime Minister Narendra Modi launched rail, road and drinking water projects?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 2. Which IIT inaugurated ‘unprecedented’ Swasthya project and ISO 5 and 6 clean room facilities?
Ans. IIT Guwahati

Ques 3. In which district of Uttar Pradesh, the Union Minister of Health and Family Welfare laid the foundation stone of All India Institute of Speech and Hearing (AIISH) Satellite Center on January 24, 2024?
Ans. Kanpur

Ques 4. Which state has implemented semiconductor policy for the first time in the country?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 5. Where is the 57th Statesman Vintage and Classic Car Rally organized?
Ans. New Delhi

Ques 6. Where will the ‘South India Cultural Centre’ be inaugurated?
Ans. Hyderabad

Ques 7. The Chief Minister of which state has unveiled smart cards to help startups?
Ans. Tamil Nadu

Ques 8. From where to where has the first inter-district helicopter service of Uttar Pradesh state been started?
Ans. Agra to Mathura

Ques 9. Sri Lanka and which country has launched UPI service virtually?
Ans. Mauritius

Ques 10. IREDA and which IIT institute have signed MoU for clean energy innovation?
Ans. IIT Bhubaneswar

Ques 11. Which national waterway is involved in the trial movement of ships between Maiya port in India and Sultanganj port in Bangladesh?
Ans. NW-2

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *