24 February 2023 Current Affairs

0
146
24 February 2023 Current Affairs
24 February 2023 Current Affairs

Current Affairs

24 February 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 24 February 2023 

Ques 1. How many Indian states have been declared among the world’s 50 most vulnerable states in the “Gross Household Climate Risk Ranking 2023”?
Ans. 9 states

Ques 2. When is International Mother Language Day celebrated?
Ans. February 21

Ques 3. Who was honored with the International Mother Language Award by the Prime Minister of Bangladesh in Dhaka?
Ans. Dr. Mahendra Mishra

Ques 4. Which state government has allocated 18.3% of its budget for education?
A state in Eastern India

Ques 5. Where was the 18th ‘World Security Congress’ held?
Ans. Jaipur

Ques 6. Who will be honored with the Dr. APJ Abdul Kalam Lifetime Achievement Award 2023?
Ans. TK Rangarajan

Ques 7. In which country’s Shree Muktinath Temple, a bell has been installed in honor of the late CSD Vipin Rawat?
Ans. Sri Lanka

Ques 8. Who has been made the new mayor of Delhi?
Ans. Shelly Oberoi

Ques 9. Who inaugurated the 15th edition of the world’s largest single electrical exhibition ELECRAMA held at India Expo Mart, Greater Noida?
Ans. RK Singh

Ques 10. Where has the cabinet approved the construction of ‘Shinku La Tunnel’?
Ans. Ladakh

Ques 11. Where Ola, Uber, and Rapido bike taxis have been banned?
Ans. Delhi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here