23 February 2023 Current Affairs

0
904
23 February 2023 Current Affairs
23 February 2023 Current Affairs

Current Affairs

23 February 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 23 February 2023 

Ques 1. La Ganesan took oath as the 21st Governor of which state?
Ans. Nagaland

Ques 2. In which country’s ‘Shri Muktinath Temple’ a bell has been installed in honor of late CSD Vipin Rawat?
Ans. Sri Lanka

Ques 3. Which metro launched the indigenous train control and supervision system for the first time?
Ans. Delhi Metro

Ques 4. The two-day parliamentary workshop has been inaugurated in the assembly of which state?
Ans. Gujarat

Ques 5. When is ‘International Child Cancer Day’ celebrated?
Ans. February 15

Ques 6. Which film has been chosen as the “Film of the Year” at the Dadasaheb Phalke International Film Festival 2023?
Ans. RRR

Ques 7. Who has become the 80th Grandmaster of India?
Ans. Vignesh NR

Ques 8. Union Road Transport and Highways Minister Nitin Gadkari laid the foundation stone of the world’s largest Divyang Park. In which city is the park located?
Ans. Ridge

Ques 9. Which kingdom is hosting the first Frozen Lake Marathon?
Ans. Ladakh

Ques 10. Which Indian-origin photographer has won the title of National Geographic’s ‘Pictures of the Year contest 2023?
Ans. Karthik Subramaniam

Ques 11. Which bank’s chief David Malpass has announced his resignation almost a year ago?
Ans. World Bank

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here