01 March 2023 Current Affairs

0
593
01 March 2023 Current Affairs
01 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

01 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 01 March 2023 

Ques 1. In which city the 7th Annual Defense Dialogue between India and Sri Lanka was held?
Ans. Delhi

Ques 2. With whom has AICTE launched the national-level hackathon Kavach 2023?
Ans. BPRD

Ques 3. In which nation has Amazon joined the ONDC network?
Ans. India

Ques 4. Who has topped OECD’s Services Trade Restrictions Index?
Ans. Japan

Ques 5. Which nation has lifted the ban on frozen seafood from India?
Ans. Qatar

Ques 6. La Ganesan has been sworn in as the 21st Governor of which kingdom?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 7. Which country’s foreign minister has reached India on a three-day visit?
Ans. Foreign Minister of the Czech Republic

Ques 8. Which state legislative assembly passed a bill to prevent paper leaks in recruitment exams?
Ans. Gujarat

Ques 9. Which nation has won the Women’s T20 World Cup title for the 6th time?
Ans. Australia

Ques 10. President Draupadi Murmu presented the Sangeet Natak Akademi Award for which year on 23 February 2023?
Ans. The year 2019, 2020 and 2021

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here