24 August 2022 Current Affairs

0
67
24 August 2022 Current Affairs
24 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

24 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 24 August 2022 

Ques 1. Mokshadham Yojana was launched in which state?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 2. Which institute released an article titled ‘Privatization of Public Sector Banks: An Alternative Perspective’?
Ans. Reserve Bank of India

Ques 3. Who is the Indian to be named on the Board of Trustees of the Bill Gates Foundation?
Ans. Ashish Dhawan

Ques 4. Which leader will get France’s ‘highest civilian honor’?
Ans. Shashi Tharoor

Ques 5. Under which act the minutes of the meeting of the Monetary Policy Committee is issued?
Ans. Reserve Bank of India Act

Ques 6. Which Town captured the overall championship trophy by winning the maximum of 20 gold medals in the 1st UP Central Zone Taekwondo Championship?
Ans. Lucknow

Ques 7. Which country is the host of the ‘Pitch Black’ air warfare exercise?
Ans. Australia

Ques 8. What is the name of the longest freight train built by Indian Railways?
Ans. Super Vasuki

Ques 9. Who has inaugurated ‘Umeed Market Place’ at Sri Nagar International Airport?
Ans. Manoj Sinha

Ques 10. A new zoonotic virus ‘Langya’ was found in which nation?
Ans. China

Ques 11. Which has become the first functionally literate district of India?
Ans. Mandla District

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here