23 August 2022 Current Affairs

0
91
23 August 2022 Current Affairs
23 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

23 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 23 August 2022 

Ques 1. Digital payments platform Paytm has partnered with whom to install Point of Sale (POS) equipment for the online payment facility and loan service ‘Paytm Postpaid’?
Ans. Samsung

Ques 2. Where has the successful launch of delivery of drugs from drones been done?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 3. Which kingdom has introduced the Constitution (Amendment) Bill 2022 to insert a new ‘Article 3A’?
Ans. Andra Pradesh

Ques 4. Which bank has signed an MoU with Food Corporation of India (FCI) for the “Ultima Salary Package”?
Ans. Axis Bank

Ques 5. Which is the first state in India to get Har Ghar Jal Certification?
Ans. Goa

Ques 6. Who has partnered with Piramal Finance for lending?
Ans. Paytm

Ques 7. To what extent an interest subvention of 1.5 percent per annum has been sanctioned for agricultural loans?
Ans. 3 lakh rupees

Ques 8. Where has the country’s first “Double Decker Electric Bus” started?
Ans. Mumbai

Ques 9. Which nation former athlete ‘PV Kamaraj’ has passed away?
Ans. India

Ques 10. How many towns have recently declared themselves as ‘Safai Mitra Safe Cities’?
Ans. 500

Ques 11. To whom has YES Bank tied up for the adoption of ONDC?
Ans. Seller App

Ques 12. Who has released the book titled ‘Fish and Seafood’?
Ans. Purushottam Rupala

Ques 13. Which bank, in a unique initiative, opened a branch in Kozhikode, North Kerala which is run entirely by women employees?
Ans. HDFC Bank

Ques 14. By what percent is the oil demand in India expected to grow?
Ans. 7.73%

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here