23 April 2023 Current Affairs

0
238
23 April 2023 Current Affairs
23 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

23 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 23 April 2023 

Ques 1. When has ‘SEBI’ celebrated its 35th Foundation Day?
Ans. April 12

Ques 2. Launch of which world’s most powerful rocket launched by Space X failed?
Ans. Starship

Ques 3. The construction of Mulapeta Greenfield Port has started?
Ans. Andhra Pradesh.

Ques 4. Who has been appointed as the new Executive Director of HDFC Bank?
Ans. Bhavesh Jhaveri

Ques 5. Who has launched Saathi Portal and Mobile App?
Ans. Narendra Singh Tomar

Ques 6. Who has been appointed as the military advisor in the National Security Council Secretariat in April 2023?
Ans. To former Air Marshal Sandeep Singh

Ques 7. Who has topped the recently released ‘Global Unicorn Index’ by Harun?
Ans. America.

Ques 8. Who will be honored with the ‘Lata Deenanath Mangeshkar Award’?
Ans. Asha Bhosle

Ques 9. Which woman associated with aerospace has passed away in April 2023?
Ans. of Virginia Norwood

Ques 10. Which state government has announced grants to Panchayats to celebrate the festival?
Ans. Chhattisgarh.

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here