23 May 2024 Current Affairs

0
54
23 May 2024 Current Affairs
23 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

23 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 23 May 2024 

Ques 1. Lai-Ching-Te has become the new President of which country?
Ans. Taiwan

Ques 2. When is Anti Terrorism Day celebrated?
Ans. 21st May

Ques 3. Which country received the first consignment of R21/Matrix-M malaria vaccine from Serum Institute of India?
Ans. Africa

Ques 4. Who has topped the Times Higher Education Young University Rankings 2024?
Ans. Mahatma Gandhi University

Ques 5. Which Indian athlete has won her first gold medal in the women’s 400m T-20 event at the World Para Athletics Championships?
Ans. Deepti Jiwanji

Ques 6. When is International Biodiversity Day celebrated?
Ans. 22 May

Ques 7. The official opening ceremony of how many Antarctic Treaty Consultative Meeting was held in Kochi, India?
Ans. 46th

Ques 8. Who has made the record of hitting most sixes in IPL 2024?
Ans. Sunrisers Hyderabad

Ques 9. Who has become the new President of Confederation of Indian Industry (CII)?
Ans. Sanjeev Puri

Ques 10. What is the rank of India in the World Economic Forum’s Travel and Tourism Development Index 2024 published by the World Economic Forum (WEF)?
Ans. 39th

Ques 11. Which company has appointed Mahesh Rajaraman as Chief Risk Officer (CRO) with effect from August 1, 2024?
Ans. Mahindra Financial Services

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here