23 January 2023 Current Affairs

0
40
23 January 2023 Current Affairs
23 January 2023 Current Affairs

Current Affairs

23 January 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 23 January 2023 

Ques 1. Which state government implemented the Blindness Control Policy?
Ans. Rajasthan

Ques 2. In which continent scientists have found fragments of 4.30 lakh years old asteroid?
Ans. Antarctica continent

Ques 3. Who created the first indigenously developed mobile operating system?
Ans. IIT Madras

Ques 4. India’s first online gaming center of excellence is to be set up in which state/UT?
Ans. Meghalaya

Ques 5. Which country has been declared by the World Bank as the weakest economy in South Asia?
Ans. Pakistan

Ques 6. According to the World Health Organisation, in which country is 20 percent of the world’s cancer patients present?
Ans. In India

Ques 7. Which airport was awarded the “Best Sustainable Greenfield Airport” at ASSOCHAM’s 14th International Conference-cum-Awards for Civil Aviation 2023?
Ans. New Goa Manohar International Airport

Ques 8. Thiruvalluvar is a famous poet of which language?
Ans. Tamil

Ques 9. In which state in January 2023, India Post launched the Tarang Mail service to deliver parcels and mail through the sea route?
Ans. Gujarat

Ques 10. At which ground in India was the first One Day International match played?
Ans. Shaheed Veer Narayan Singh International Stadium

Ques 11. Where has the India International Science Festival (IISF) started?
Ans. Bhopal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here