22 January 2023 Current Affairs

0
32
22 January 2023 Current Affairs
22 January 2023 Current Affairs

Current Affairs

22 January 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 22 January 2023 

Ques 1. Ministry of Minority Affairs Ministry has discontinued the Padho Pardesh scheme Which bank had implemented the scheme?
Ans. Canara Bank

Ques 2. What is its rank of India in the Global Fire Power Index 2023?
Ans. Fourth

Ques 3. Which celebrated its foundation day on 19 January 2023?
Ans. NDRF

Ques 4. Which state won the Bronze Award at the World Habitat Award 2023 of the United Nations Human Habitat Program for Jaga Mission?
Ans. Orissa

Ques 5. Which country will issue a postage stamp featuring Jawaharlal Nehru on its 75th Independence Day?
Ans. Sri Lanka

Ques 6. Jacinda Ardern resigned as the President of which country?
Ans. New Zealand

Ques 7. Which country’s archaeologists found the world’s oldest rune stone?
Ans. Norwegian

Ques 8. Gina Lollobrigida has passed away. Who was she?
Ans. Actress

Ques 9. Who was announced as the winner of the Gaj Capital Business Book Prize 2022?
Ans. Harish Damodaran

Ques 10. India announced how many million Maldivian rufiyaas as grants for community development.
Ans. 75

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here