22 February 2023 Current Affairs

0
119
22 February 2023 Current Affairs
22 February 2023 Current Affairs

Current Affairs

22 February 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 22 February 2023 

Ques 1. Where is the world’s first International Summit on Responsible Use of Artificial Intelligence in Military (REAIM 2023) organized?
Ans. The Hague (Netherlands)

Ques 2. Who was appointed as the new CEO of NITI Aayog in February 2023?
Ans. BVR Subramaniam

Ques 3. Which country’s President has presented the Global Best M-GOV award to the students of IIT Indore?
Ans. Egypt

Ques 4. Which state government passed the new liquor policy?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 5. In which city of Rajasthan the four-day International Holi Festival will be celebrated for the first time?
Ans. In Tirtharaj Pushkar

Ques 6. Where will the 18th “World Security Congress” be organized by International Railway Association and Indian Railway Protection Force?
Ans. Jaipur

Ques 7. Which player broke the world record of hitting the most sixes in Test cricket?
Ans. Ben Stokes

Ques 8. The country’s first martyr’s temple/martyr’s memorial has been built in Barbai village of which district in memory of Ram Prasad Bismil on 22 February 2014?
Ans. Morena

Ques 9. Who introduced the indigenously developed train control and supervision system for the first time?
Ans. Delhi Metro

Ques 10. Who has launched 20 themed QR codes to celebrate the G20 chairmanship?
Ans. Paytm

Ques 11. India and Uzbekistan started the training exercise DUSTLIK in which state?
Ans. Uttarakhand

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here