22 August 2022 Current Affairs

0
70
22 August 2022 Current Affairs
22 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

22 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 22 August 2022 

Ques 1. Which former BCCI secretary has passed away?
Ans. Amitabh Choudhary

Ques 2. Which minister has recently handed over the new Anti Personnel Mine ‘Nipun’ and F-INSAS system to the Indian Army?
Ans. Rajnath Singh

Ques 3. How many vows have been announced by Prime Minister Narendra Modi to be fulfilled in the next 25 years?
Ans. 5

Ques 4. Which state government has recently announced a 3 percent increase in the Dearness Allowance (D(A)) for state government employees?
Ans. Maharashtra

Ques 5. When is World Photography Day celebrated?
Ans. August 19

Ques 6. NIPAM has achieved the target of imparting intellectual property awareness and basic training to how many students?
Ans. 10 lakhs

Ques 7. Which state government has recently approved Rs 2808.39 crore to promote millet in the tribal areas of the state?
Ans. Odisha

Ques 8. Which kingdom government has recently launched ‘Amma Yojana’ and ‘Vatsalya Yojana’ for the welfare of women of the state?
Ans. Sikkim

Ques 9. In which country will the “Vostok 2022” military exercise be held?
Ans. Russia

Ques 10. Where will the Sultan Azlan Shah Cup International Men’s Hockey Tournament be held?
Ans. Ipoh (Malaysia)

Ques 11. Who paid Rs 8312.4 crore to DoT for the spectrum received in the 5G auction that concluded?
Ans. Bharti Airtel

Ques 12. Which bank has started the campaign named “Vigil Aunty”?
Ans. HDFC Bank

Ques 13. When will the 131st season of the Durand Cup be organized?
Ans. 16 August to 18 September

Ques 14. The Chief Minister of which state has announced the ‘Make India No 1’ mission?
Ans. Delhi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here