22 April 2023 Current Affairs

0
109
22 April 2023 Current Affairs
22 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

22 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 22 April 2023 

Ques 1. 80+ people died due to stampede in the capital of which war-torn country?
Ans. Yemen

Ques 2. Abdul Azeem passed away in April 2023. In which field was he famous?
Ans. Cricketer

Ques 3. Which state government has announced 4% reservation for disabled employees?
Ans. Maharashtra

Ques 4. Madhya Pradesh participated in the India Travel Mart, which award did the state get?
Ans. Best award for stall decoration

Ques 5. Which city has topped in digital transactions recently?
Ans. Bangalore.

Ques 6. Jaipur City Transport Services Limited has appointed whom as the first Chief Sustainability Officer (CSO) of the state?
Ans. Bhavishya Soni

Ques 7. Which state has announced Dr. Bhimrao Ambedkar Award?
Ans. Telangana

Ques 8. Which country has launched an initiative to license crypto firms?
Ans. el salvador

Ques 9. Which of these awards will be given to Asha Bhosle in 2023?
Ans. Lata Deenanath Mangeshkar Award

Ques 10. Which ministry launched the ‘Sangathan se Samridhi’ scheme for rural women on April 18, 2023?
Ans. By Ministry of Rural Development

Ques 11. Who has got the “highest honor of Germany”?
Ans. Angela Merkel

Ques 12. Who has been conferred with the top Bahraini civilian award ‘ISA Award’ for service to humanity?
Ans. Dr Sanduk Ruit

Ques 13. Which country has recently launched ‘Fengyun-3’ satellite?
Ans. China

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here