22 September 2022 Current Affairs

0
44
22 September 2022 Current Affairs
22 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

22 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 22 September 2022 

Ques 1. Who has released the book ‘Ambedkar and Modi: Reformers Ideas Performer’s Implementation’?
Ans. Ramnath Kovind

Ques 2. When is International Equal Pay Day celebrated?
Ans. 18 September

Ques 3. Who has released the book ‘Forging Metal: Nripendra Rao and the Pennar Story’ written by?
Ans. Pawan Si Lal

Ques 4. Union Minister Dr. Jitendra Singh presented INSPIRE awards to how many startups?
Ans. 60 startups

Ques 5. Which state has announced to set up of a state-level institution like NITI Aayog?
Ans. Maharashtra

Ques 6. Which has become the first clean Sujal state of India?
Ans. Andaman and Nicobar

Ques 7. Where has Prime Minister Modi inaugurated the two-day ‘center-state Science Conclave’ through video conferencing?
Ans. Ahmedabad

Ques 8. Who has been honored with the prestigious “Rajbhasha Kirti Puraskar” for 2021-22?
Ans. Garden Reach Shipbuilders and Engineers Limited, Kolkata

Ques 9. Which nation has successfully cloned the wildlife ‘Arctic wolf’ for the first time in the world?
Ans. China

Ques 10. In which Kingdom India’s easternmost military garrison is named after General Bipin Rawat?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 11. Which team has won its first Durand Cup title?
Ans. Bangalore F.C. (Captain – Sunil Kshetri)

Ques 12. Which state celebrated Disaster Risk Reduction Day recently in memory of the devastating earthquake?
Ans. Sikkim

Ques 13. Which company is acquiring Figma Design Platform?
Ans. Adobe

Ques 14. Which state’s secretariat complex will be named after Bhimrao Ambedkar?
Ans. Secretariat Complex of Telangana

Ques 15. Which city was recently declared the first SCO Tourism and Cultural Capital?
Ans. Varanasi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here