21 September 2022 Current Affairs

0
60
21 September 2022 Current Affairs
21 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

21 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 21 September 2022 

Ques 1. Where has Meity approved Rs 500 crore Electronics Manufacturing Cluster?
Ans. Pune

Ques 2. Which great player in the tennis world has announced his retirement?
Ans. Roger Federer

Ques 3. Which has been adjudged the best zoo?
Ans. Padmaja Naidu Himalayan Zoological Park, Darjeeling

Ques 4. Who has launched BLO e-magazine?
Ans. Election Commission of India

Ques 5. Where has the Indian Army started the joint exercise ‘Gagan Strike’?
Ans. Punjab

Ques 6. Which will be the first town in India to implement a fully digital addressing system?
Ans. Indore

Ques 7. Who started the “Blood Donation Amrit Mahotsav”?
Ans. Health Minister Mansukh Mandaviya

Ques 8. When is World Patient Safety Day observed?
Ans. 17 September

Ques 9. The Chief Minister of which Kingdom has inaugurated two new districts?
Ans. Chhattisgarh

Ques 10. Which space agency is developing an intelligent geostationary communication satellite?
Ans. Indian Space Research Organization

Ques 11. Who has become the President of Angola?
Ans. Joao Lourenco

Ques 12. ‘NIkshay 2.0 Portal’ launched, it is related to which disease?
Ans. TB

Ques 13. India has launched a joint white paper on ‘Urban Wastewater Landscape in India’ with which the nation is at the World Water Congress and Exhibition 2022.
Ans. Denmark

Ques 14. Who has been appointed as the Chairman and MD of NLC India?
Ans. Prasanna Kumar Motupalli

Ques 15. Who has been appointed by the Balochistan government as the first woman Deputy Commissioner in the Nasirabad district?
Ans. Ayesha Zehri

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here