22 May 2024 Current Affairs

0
71
22 May 2024 Current Affairs
22 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

22 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 22 May 2024 

Ques 1. Who has won the Thailand Open men’s doubles badminton title?
Ans. Satwiksairaj Rankireddy – Chirag Shetty

Ques 2. Where is ONDC Startup Festival organized?
Ans. New Delhi

Ques 3. Where will Rajasthan Forensic Science University be built?
Ans. Jaipur

Ques 4. Which Indian athlete has won the silver medal in high jump at the World Para Athletics Championships?
Ans. Nishad Kumar

Ques 5. Which state had the lowest turnout in the fifth phase?
Ans. Maharashtra

Ques 6. Which has become the first country in the world to lose all its glaciers?
Ans. Venezuela

Ques 7. Which country has launched 10-year ‘Blue Residence Visa’?
Ans. United Arab Emirates

Ques 8. Who was the first Indian citizen to go to space in 1984?
Ans. Rakesh Sharma

Ques 9. Chief Minister Bhajan Lal Sharma has announced to establish which institute on the lines of AIIMS at every divisional level?
Ans. Institute of Medical Science

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here