22 December 2022 Current Affairs

0
53
22 December 2022 Current Affairs
22 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

22 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 22 December 2022 

Ques 1. Which champion has been declared as the winner of the 9th season of Vibho Pro Kabaddi for the year 2022?
Ans. Jaipur Pink Panthers

Ques 2. Who has published the recently released 2022 Global Food Security Index?
Ans. The Economist

Ques 3. When is International Universal Health Coverage Day observed?
Ans. 12 December

Ques 4. What is its rank of India in the publication of scientific papers globally?
Ans. the third

Ques 5. Who has announced the candidature for the non-permanent membership of the UN Security Council for 2028-29?
Ans. External Affairs Minister Jaishankar

Ques 6. Which country’s team was defeated by the Indian women’s hockey team to win the FIH Nations Cup 2022?
Ans. Spain

Ques 7. Which minister has recently been appointed as the first Chancellor of Gati Shakti University?
Ans. Ashwini Vaishnav

Ques 8. Sukhwinder Singh Sukhu has taken oath as the Chief Minister of which Kingdom?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 9. With which country India held the 11th Foreign Office Consultations in New Delhi?
Ans. Netherlands

Ques 10. Who has become the youngest Test cricketer to take five wickets on debut?
Ans. Rehan Ahmed

Ques 11. Which session of the Indian Historical Records Committee (IHRC) held in Lucknow was inaugurated?
Ans. 63rd session

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here