21 December 2022 Current Affairs

0
48
21 December 2022 Current Affairs
21 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

21 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams. CA

Current Affairs 21 December 2022 

Ques 1. Which country has been ranked first in the 11th Global Food Security Index?
Ans. Finland

Ques 2. With which language is the Byadgi Taluk Literature Conference organized on 17 December 2022 related?
Ans. Kannada

Ques 3. When is National Energy Conservation Day celebrated?
Ans. 14 December

Ques 4. Which nation had the maximum number of foreigners visiting India during the extended period of Covid restrictions?
Ans. America

Ques 5. When is Goa Liberation Day celebrated?
Ans. 19 December

Ques 6. What rank did India get globally in scientific publications as per the Science and Engineering Indicators 2022 report of the United States of America?
Ans. the third

Ques 7. Which country has declared a nationwide emergency amid raging protests?
Ans. Peru

Ques 8. Which nation printed the first banknote with the signature of a woman?
Ans. America

Ques 9. Which day is celebrated as World Children’s Day?
Ans. On 20 November

Ques 10. Who has won the title of Mrs. World 2022?
Ans. Sargam Kaushal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here