21 August 2022 Current Affairs

0
130
21 August 2022 Current Affairs
21 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

21 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 21 August 2022 

Ques 1. Which Nation famous fashion designer ‘Issie Miyake’ has passed away?
Ans. Japan

Ques 2. Who has been appointed to the United Nations Panel of Eminent Experts on Internet Governance?
Ans. Alkesh Kumar Sharma

Ques 3. To what extent the interest subvention of 1.5 percent per annum has been sanctioned for agriculture loans?
Ans. 3 lakh rupees

Ques 4. Who has inaugurated the 22nd ‘Bharat Rang Mahotsav’ at the Rabindra Natya Mandir in Mumbai?
Ans. Bhagat Singh Koshyari

Ques 5. Which state government has launched the first flight of drone service – ‘Medicine from the Sky’?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 6. According to the recent HEI report, which among the most populous cities in the world has the highest average level of PM 2.5?
Ans. New Delhi

Ques 7. The Delhi High Court directed the constitution of a committee of administrators of how many members to handle the affairs of the Indian Olympic Association.
Ans. 3 members

Ques 8. Which is the venue of the (NSS) ‘National Security Strategies Conference 2022’?
Ans. New Delhi

Ques 9. Who has released the book ‘Rusty Skies and Golden Winds’?
Ans. Dr. Jitendra Singh

Ques 10. Which company has signed an agreement with global petroleum giant ExxonMobil for deep sea exploration in India?
Ans. ONGC

Ques 11. World Photography Day is celebrated on which day?
Ans. 19 August

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here