21 April 2023 Current Affairs

0
117
21 April 2023 Current Affairs
21 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

21 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 21 April 2023 

Ques 1. Which country tested the intercontinental ballistic missile ‘Hwasong-18’?
Ans. North Korea

Ques 2. In which state the Department of Posts has issued a special cover on Mahila Samman Bachat Yojana?
Ans. Telangana

Ques 3. Which city has officially overtaken Sydney as Australia’s largest city for the first time in over 100 years?
Ans. Melbourne

Ques 4. ISRO is launching the satellite of which country on 22 April 2023?
Ans. north singapore

Ques 5. Who has got the ‘highest honor of Germany’?
Ans. Angela Merkel.

Ques 6. Who has been appointed as the interim CEO of Karnataka Bank?
Ans. Shekhar Rao

Ques 7. How much amount has been approved for the National Quantum Mission?
Ans. Rs 6000 crore

Ques 8. Which day is celebrated on 18 April 2023?
Ans. World Heritage Day

Ques 9. In April 2023, with which of these countries India organized the Inter-Governmental Commission meeting?
Ans. north russia

Ques 10. Which state government has set a target of having 100% electric vehicles in all its government departments?
Ans. Uttar Pradesh.

Ques 11. Who has inaugurated the new monastery in Tawang?
Ans. Pema Khadu

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here