20 September 2022 Current Affairs

0
57
20 September 2022 Current Affairs
20 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

20 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 20 September 2022 

Ques 1. Neeraj Chopra has become the first Indian to win the Diamond League final with a throw of how many meters?
Ans. 88.44 m

Ques 2. In which park the cheetahs imported from Namibia have been released in the Nation?
Ans. Kuno National Park

Ques 3. In which year was the ‘International Day for People of African Origin’ observed for the first time?
Ans. 2021

Ques 4. Which will become the first city in India to implement a digital addressing system?
Ans. Indore

Ques 5. Who has started Prime Minister TB Mukt Abhiyan?
Ans. Draupadi Murmu

Ques 6. Who has been appointed by Mumbai Indians-owned franchise ‘MI Emirates’ as its head coach?
Ans. Shane Bond

Ques 7. At what age has Britain’s Queen Elizabeth II died?
Ans. 96

Ques 8. Under the Blood Donation Amrit Mahotsav organized on the occasion of which minister’s birthday, a new world record has been set for 87 thousand people donating blood.
Ans. Narendra Modi

Ques 9. In which Kingdom India’s first forest university will be established?
Ans. Telangana

Ques 10. Which state government has launched Varsha J Sanchay Yojana named CHHATA?
Ans. Odisha

Ques 11. International Monetary Fund (IMF) approved a USD 2.9 billion loan to tackle the economic crisis of which country?
Ans. Sri Lanka

Ques 12. After how many years are cheetahs returning to India?
Ans. After 70 years

Ques 13. Which country has passed a new law for a deterrent nuclear attack?
Ans. North Korea

Ques 14. What is the name of hydrogen produced from carbon-free nuclear energy?
Ans. pink hydrogen

Ques 15. In which state the ‘National Maritime Heritage Complex’ will be set up?
Ans. Gujarat

Ques 16. Which is the first African country to have an ‘Outcome Based Payment Agreement?
Ans. Gabon

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here