21 November 2021 Current Affairs

0
175
21 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

21 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. CA

Current Affairs 21 November 2021 

Ques 1. Which ministry has announced the launch of the “Water Heroes – Share Your Stories” competition?
Ans. Ministry of Jal Shakti

Ques 2. Which ministry has signed an MoU with the Department of Animal Husbandry and Dairying to improve the livestock sector?
Ans. Ministry of Food Processing Industries

Ques 3. How many unique cinematic masterpieces have been announced to be screened in the Panorama section of 52nd IFFI?
Ans. 55 masterpieces

Ques 4. Which institute has launched the second window of the Swavalamban Challenge Fund (SCF)?
Ans. SIDBI

Ques 5. When is Africa Industrialization Day celebrated?
Ans. 20 November

Ques 6. Which global innovation summit in the pharmaceutical sector has been inaugurated by Prime Minister Narendra Modi?
Ans. Earlier

Ques 7. Which three laws have been announced by Prime Minister Narendra Modi?
Ans. agricultural law

Ques 8. Which country has successfully test-fired the anti-satellite missile “DA-ASAT”?
Ans. Russia

Ques 9. Who inaugurated the three-day Bengaluru Tech Summit (BTS-2021) in a hybrid format?
Ans. M. Venkaiah Naidu

Ques 10. Who has been appointed as the president of the International Cricket Council Cricket Committee?
Ans. Sourav Ganguly

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here