20 November 2021 Current Affairs

0
127
20 November 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

20 November 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 20 November 2021

Ques 1. Which ministry has organized a national workshop on Digital India Land Records Modernization Programme?
Ans. Ministry of Rural Development

Ques 2. Which award has been announced posthumously to the late actor Puneet Rajkumar?
Ans. Karnataka Ratna

Ques 3. In which city has the first air pollution control tower of Uttar Pradesh been inaugurated?
Ans. Noida

Ques 4. What is the rank of India in the Global Bribery Risk Index in 2021 with 44 points?
Ans. 82nd

Ques 5. Indian Railways has started the first pod hotel at which central station?
Ans. Mumbai Central Station

Ques 6. Which American author has won the £50,000 Bailey Gifford Prize for non-fiction for the book?
Ans. Patrick Raiden Keefe

Ques 7. Which day is celebrated all over the world on 19th November?
Ans. world toilet day

Ques 8. Which country has been re-elected for the 2021-25 term of the Executive Board of UNESCO of the United Nations?
Ans. India

Ques 9. Which country is going to host the first Tribal Nations summit since the year 2016?
Ans. America

Ques 10. Which state has launched the second phase of the Rs 1,010 crore crop diversification project supported by the Japan International Cooperation Agency?
Ans. Himachal Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here