21 May 2023 Current Affairs

0
150
21 May 2023 Current Affairs
21 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

21 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 21 May 2023 

Ques 1. Which state has won the 13th Hockey India Sub-Junior Women’s National Championship?
Ans. Haryana

Ques 2. When is ‘National Technology Day’ celebrated?
Ans. May 11

Ques 3. Who has resigned from the post of Union Law Minister?
Ans. Kiren Rijiju

Ques 4. On which day the National Endangered Species Day was observed in the year 2023?
Ans. 19 May

Ques 5. Who has been honored with Arjuna Award?
Ans. Anjum Moudgil.

Ques 6. When was the World Hypertension Day 2023 observed?
Ans. May 17

Ques 7. How many new farmer producer organizations are being established in the cooperative sector by the Government of India announced on 18 May 2023?
Ans. 1100

Ques 8. India has launched ‘Operation Karuna’ for which country affected by the cyclone?
Ans. Myanmar.

Ques 9. Which state has announced that it will preserve over 1 crore historical documents?
Ans. A state in Eastern India

Ques 10. Which city’s airport has got India’s first reading lounge?
Ans. Varanasi

Ques 11. Which nation’s great footballer Antonio Carbajal has passed away?
Ans. Mexico

Ques 12. Which is the nation’s first elevated 8-lane access control expressway?
Ans. Dwarka Expressway

Ques 13. Which country’s Navy has deployed P8I aircraft to rescue the sunken Chinese ship?
Ans. India

2,000 notes to be withdrawn from circulation; Validity will remain intact for the time being

The Reserve Bank of India has announced that ₹2,000 notes will be withdrawn from circulation. The RBI further said that the ₹2,000 banknote introduced in 2016 will continue to be valid for the time being. According to RBI, till September 30, 2023, ₹ 2,000 notes can be exchanged in all banks of the country.

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here