20 May 2023 Current Affairs

0
156
20 May 2023 Current Affairs
20 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

20 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 20 May 2023 

Ques 1. Which country will host the ‘Asia Petrochemical Industry Summit 2023’?
Ans. India

Ques 2. Which country in the WHO Africa Region has eliminated trachoma as a public health problem in May 2023?
Ans. Benin and Mali

Ques 3. Where did Director General of Police Umesh Mishra launch the Aviation Security Training Institute?
Ans. Intelligence Training Academy, Jaipur

Ques 4. Jal Jeevan Mission has achieved how many crore tap connections?
Ans. 12 crores.

Ques 5. Which UN organization has collaborated with the Department of Health Research (DHR) on assistive technology on 17th May 2023?
Ans. WHO

Ques 6. Which government school of Rajasthan has been honored with the National Water Award for water conservation at the national level?
Ans. N.U.M.V. Bawdi, Jodhpur

Ques 7. Where will HPCL set up an “Ethanol Plant” at a cost of Rs 500 crore?
Ans. Una

Ques 8. Where is the Phase-1 of ‘International Aroma Park’ completed?
Ans. Kannauj.

Ques 9. In which state a new species of flying lizard has been found?
Ans. Mizoram

Ques 10. S. P. Hinduja passed away on May 17, 2023. To which field does he belong?
Ans. businessman

Ques 11. PHED and Ground Water Department have instructed the Education Department to include which subject in the school curriculum?
Ans. water conservation

Ques 12. India and which country have started the “50 Start Off” exchange program?
Ans. Bangladesh

Ques 13. Who has been elected as the President of ‘All India Theater Council’?
Ans. Prashant Damle.

PM Modi leaves for Japan to attend G-7 summit

Prime Minister Narendra Modi on Friday left for Japan to attend the G-7 summit to be held in Hiroshima from May 19-21. Before leaving, he tweeted, “Looking forward to a healthy exchange of views on a variety of global topics at the G-7 Summit.” The PM wrote, “After Japan, will be visiting Papua New Guinea and Australia.”

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here