21 March 2023 Current Affairs

0
154
21 March 2023 Current Affairs
21 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

21 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 21 March 2023 

Ques 1. Which nation’s Prime Minister is coming on an official visit to India?
Ans. Japan

Ques 2. Center has approved to start “PM Mitra” mega textile park in seven states of the country, this park will be built in which district of Madhya Pradesh?
Ans. Dhar

Ques 3. Where was the International Ayurveda Conclave on the theme ‘Veterinary Medicine and Ayurveda’ inaugurated on 17 March 2023?
Ans. Haridwar

Ques 4. Where has ChatGPT’s rival Falcon LLM been launched?
Ans. Abu Dhabi.

Ques 5. Which nation has organized the TROPEX 2023 exercise in the Indian Ocean region?
Ans. India

Ques 6. The famous temple of Bijasan Mata is situated at Salkanpur in which district and where ‘Salkanpur Ka Mela’ is held?
Ans. Sehore District

Ques 7. In March 2023, Prime Minister Narendra Modi announced to set up how many PM MITRA (PM Mega Integrated Textile Region and Apparel) Mega Textile Parks?
Ans. 7 PM MITRA

Ques 8. Tarak Sinha has passed away. Who was he?
Ans. Cricket Coach (Dronacharya Award Winner)

Ques 9. Which city has received the ‘Partnership for Healthy Cities Award’ for its anti-smoking laws?
Ans. Bangalore

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here