22 March 2023 Current Affairs

1
85
22 March 2023 Current Affairs
22 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

22 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 22 March 2023 

Ques 1. The first Bharat Gaurav tourist train starting from Telugu states started its journey from which railway station in March 2023?
Ans. North Secunderabad

Ques 2. Raccoon Dog, which was in discussion, is related to which field?
Ans. Asia

Ques 3. Which union minister has inaugurated ‘Sagar Parikrama Phase IV’?
Ans.  Purshottam Rupala

Ques 4. Madhya Pradesh participated in India Travel Mart, which award did the state get?
Ans. Best award for stall decoration

Ques 5. Which body/organization has released the Landslide Atlas of India?
Ans. NITI Aayog

Ques 6. It has been announced to develop Govind Dev Ji’s temple is on the lines of Mahakal Ujjain, in which district is it-
Ans. Jaipur

Ques 7. Which country’s bank has opened an Indian Rupee-denominated Nostro account?
Ans. Sri Lanka

Ques 8. Who has become the fastest Indian person to swim across the Palk Strait in 5 hours 40 minutes?
Ans. Sampanna Ramesh

Ques 9. What do Indian Railways aim to become by 2030?
Ans. net zero carbon emitter

Ques 10. The establishment meeting of the Labor 20 (L20) Engagement Group, as part of India’s G20 Presidency, started the deliberations in which city recently?
Ans. North Amritsar

Ques 11. Who won the singles title of the Indian Wells Masters?
Ans. Carlos Alcaraz

Ques 12. Where is the world’s longest railway by Prime Minister Modi?
Ans. Karnataka

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here