20 December 2022 Current Affairs

0
48
20 December 2022 Current Affairs
20 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

20 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 20 December 2022 

Ques 1. According to the report released by whom, global trade is set to reach a record level of $32 trillion in 2022.
Ans. United Nations

Ques 2. Who has become the youngest Test cricketer in England?
Ans. Rehan Ahmed

Ques 3. Which organization released a report titled ‘Carbon Capture, Utilization and Storage Policy Framework’?
Ans. policy commission

Ques 4. Sydney McLaughlin and who else has won the World Athlete of the Year 2022 award?
Ans. Ashley Barty

Ques 5. Which country will become the first country in the world to auction satellite spectrum?
Ans. India

Ques 6. When will the third installment of Sovereign Gold Bond be released?
Ans. 27 December 2022

Ques 7. Which company won the bid to renovate Dharavi, Asia’s second-largest slum colony?
Ans. Adani Properties

Ques 8. The 16th edition of “Surya Kiran-XVI” has recently been organized between India and which country?
Ans. Nepal

Ques 9. When is Vijay Diwas celebrated in India to mark the victory of the Bangladesh Liberation War?
Ans. 16 December

Ques 10. ‘Chief Minister Digital Seva Yojana’ is an initiative of which scheme?
Ans. Rajasthan

Ques 11. In which country has the death of children been registered due to bacterial infection Strep A?
Ans. UK

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here