20 April 2023 Current Affairs

0
122
20 April 2023 Current Affairs
20 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

20 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 20 April 2023 

Ques 1. Apple company has opened its first store in India in which city?
Ans. Mumbai

Ques 2. Who has won the award in the World Vaccine Congress 2023?
Ans. Bharat Biotech

Ques 3. When was the Global Conference on Compressed Biogas held in New Delhi?
Ans. 17 April

Ques 4. What is the name of the rocket scheduled for its first test flight?
Ans. north starship

Ques 5. ‘A HELP’ program has been launched by the Chief Minister of which state for animal protection?
Ans. Uttarakhand

Ques 6. On which river has the ‘Bird Viewing Program’ been organized by the Forest Department?
Ans. Bandi River, Ajmer

Ques 7. Who has been named in the ‘US India Task Force’?
Ans. Blue Bendapudi.

Ques 8. Which country has become India’s largest trading partner in the financial year 2022-23?
Ans. North America

Ques 9. Which minister has started the ‘Prosperity in the Organization’ campaign?
Ans. Giriraj Singh

Ques 10. Which state’s Legislative Assembly has passed a bill for the welfare of orphans?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 11. India opened which Visa Application Center in Kushtia, Bangladesh?
Ans. 16th

Ques 12. Who won the gold medal in women’s singles event in Brazil Para-Badminton International?
Ans. Nithya Shree Sumathi

Ques 13. Which drug has recently been declared an emerging threat by the US?
Ans. to xylazine drug

Ques 14. Who has launched the ‘Wheels on Web’ platform?
Ans. Toyota.

Ques 15. Which country has become India’s largest trading partner in the financial year 2022-23?
Ans. North America

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here